aku makan mussel sebab rasa depa cool.
tapi aku suka makan cili padi hijau sebab depa hijau.
aku kurang berselera dengan cili padi color merah atau coklat.
sebab aku suka color hijau.
ini alasan yang zati tak boleh terima.
ekekekekk
aku jadi suka capsicum sebab depa hijau.
aku suka ada benda hijau dalam masakan. terutamanya kalau melibatkan pasta.
aku juga suka ada color oren, putih, hitam dan merah.
aku suka pasta yang berwarna warni.
aku suka makanan berwarna warni.
dan sebab color2 itulah, aku suka tangkap gambaq makanan.
p/s: sebenaqnya, ada entry bergambaq aku nak buat. tapi depa kata gambaq tak leh uplod. ada maintenen. jadinya. terpaksalah hampa baca benda berkenaan makanan lagik. ekekekekek.
p/s: oh ya. aku juga suka makan char koew tiau dengan jeruk cili. sebab depa guna cili besaq yang color hijau untuk buat jeruk.
3 comments:
Dulu time kat europe aku termakan cili kaler kuning sbb konon kuning x pedas, sekali tu la menda paling pedas aku makan kat dunia selama aku hidup...tobat x makan dah
husna, aku suka siri saya suka masak, tapi tak pandai masak ni hehe cam baca buku PTS pulak. hehe
mizi: hahahhahaha. dulu aku termakan wasabi sebab dia color ijau. lepas makan terus tobat tak mau makan.
marina: hehehhee. la ni banyak terpikiaq pasal makan2 dan masak.
Post a Comment