original kayu nasik kandaq kat bukit jambul.
gila rindu nasik kayu.
pueh hati dapat makan.
kalau kat kayu,
aku selalunya makan nasik putih+ayam goreng+serbuk cili buatan kayu+papadom.
tanpa kuah apa pun. makan kering.
bagi aku, kuah kari akan mencacatkan rasa sebuk cili buatan kayu yang aku sangat suka tu.
kalau kat nasik kandaq lain, aku akan bubuh kuah kari ikan sampai banjir.
p/s: kalau makan nasik briyani kat kedai nasik kandaq, aku juga tak bubuh kuah. nanti kuah akan hilangkan rasa nasik briyani tu.
:
:
p/s/s: kalau masak megi pulak, aku lebih suka tak bubuh ayam atau udang atau dll, sebab semua tu akan kurangkan rasa perencah megi. bubuh sayoq dalam megi tak apa, tapi bubuh pun bila dah katup api. bubuh telur dalam megi ok, sangat suka.
4 comments:
perasa yg bagus neh..
ako dah gemukkk..
wahhhh tensi
ape2pun nasik kandar peng da best.
habis licin mkn
sedapnyaaa megi kari+teloq.nyum3.
kak sita: yup. ini perasa yang sangat bagus. maseh tak boleh teka kandungan campuran cili tu.
aini: kalau aku makan kering macam tu, mmg sah pinggan aku licin berkilat.
faranad: yup. sedap tiada tandingan dengan resepi megi yang lain. ekekekkekek
Post a Comment