Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

get adobe flash player

Tuesday, July 02, 2013

kain untuk armchair pertama


ngahngahngah
belajar pun belum.
orang itu pun belum tentu sudi nak ajar aku.

kain dah siap beli.
aku beli kat handmade market masa Victoria street project semperna Georgetown festival pada 29hb jun yang lalu.

masa beli, aku teringat nak buat beg ja.
tapi balik rumah, aku rasa nak simpan tuk buat armchair.
teeheee.

selain tu,
aku ada beli kain yang bercop peta dunia dan kain corak.
yang petak-petak merah tu, dapat free.

peta dunia, nanti nak gantung kat dinding. dinding mana, nanti pikiaq.
kain corak dan kain petak-petak dapat free tu, nanti jugak dipikerkan boleh buat apa dengannya.







aku rasa,
aku dah nak jadi macam mak aku ja ni.
dia punya koleksi kain yang tak berjahit sangat la banyak.
yang berusia 20 tahun lebih pon ada.
yang 30 tahun lebih pon ada kot.

sekali sekala, bokkeluaq dari simpanan, bercerita tentang sejarah kain tersebut dan plan-plan nak buat apa dengan nya.
pastu simpan balik.
itu aktiviti yang kami anak beranak suka buat!


7 comments:

eL_kZ said...

mak aku pon suka simpan kain
banyak lagi x berjahit
* cantik kain peta dunia tu weh!!

Miss FZ said...

cantikla gambaq2 hg..aku suka! :)

Jumria Alimuddin said...

sma la ngan mak aku....smpai lebihan kain yg uda jahit pn dia simpan lg...

husna said...

su: kan. suka sungguh bt koleksi. tulaa. suka gila aku dpt peta tu. ngeee

faranad: ngehngeh. makasih. biasa-biasa ja pon..

jumria alimuddin: hi!! sama sama. yang lebihan pon kumpul gak!

Aku Dan Kalam said...

Macam kain guni kan? Aku pun suka gila dengan blog ni! gambarnya cantik-cantik!

husna said...

aha. macam kain guni. tapi lembut skit dari guni.
terima kasih sebab suka!

Anis Fareeza Othman said...

Boleh tak saya nak tau, kalau xde festival, dia jual kat mana?

nak cari kain2 yg unik :)

kalau x keberatan boleh email?

anieza87@yahoo.com