Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

get adobe flash player

Thursday, July 03, 2008

konon nak cari pengalaman baru..

setelah lama tak nonton movie maka semalam aku dan sahabat-sahabat pergi berhorey-horey (balik awal dari lab deh). movie pilihan kami adalah DASAVATHARAM! atas cadangan arix dan juga sebab tak dak cita len nak tengok. (ayat-ayat cinta dah tengok, wanted semua full, sepi tak mau, doomsday bukan pilihan dan tak mau balik lewat sangat).
kami pergi dengan sangat excited nak nonton DASAVATHARAM..kami memilih sebab cita ni dikatakan terbaik setakat ini dalam industri filem tamil..dilakonkan oleh kamal hassan. beliau memegang 10 watak untuk filem ini dan penggambaran mengambil masa 3 tahun.( bunyi pon macam best)
dan aku nak sangat pergi tengok sebab konon nak dapat pengalaman baru dengan memilih filem tamil untuk ditonton (dan juga konon nak cari kelainan dan nanti boleh habaq kat orang aku ni unik..ehehehek)..tapi malangnya..kami tak jadi tengok..huhuhuhu..sebab masa nak beli tiket si penjual kata tak de subtitle yang full..(logik ka??) tapi aku syak yang si penjual tu tak caya kami nak tengok dan takut kami nyesal (tapi suka ati orang la kan..)

so dengan tergesa-gesa kami membuat pilihan lain..akhirnya kami pemilih MADE OF HONOUR. dah la pulak tu dapat duduk pada row yang ke-3!! sedeh betul laaa.

dan dengan iklan yang lama..dengan tak sempat beli popcorn..dan dengan kepala dah mula lenguh belum movie bermula..kami pon duduk diam-diam dan menonton (dan dengan sekuat ati cuba tak mau rasa tak puas hati..)
semakin lama kami tengok semakin kami suka..dengan cerita yang ringan tapi tak ringan sangat..dengan OST yang best-best..dengan pelakon wanita yang come dan pakai baju-baju yang cantik-cantik belaka (kami ber-4 banyak komen pasal baju yang dia pakai..selepas baju ke baju kami akan bisik-bisik..'aku suka la baju yang dia pakai' atau 'sukanya baju dia pakai' ataupun 'cantiknya baju dia')
dan selepas 1 jam 40 min kami kuar dengan rasa puas hati + nak terkencing + sakit tengkuk + lenguh pinggang dan ngantuk...OOO..

No comments: