Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

get adobe flash player

Wednesday, March 09, 2011

ada aku kesah? (bahagian I)

aku, mike dalam kehidupan sebenar.......



dalam entry yang sebelum2 ni,
aku ada cakap yang aku sangat suka watak mike dalam phdcomics.
sebab dia sama saja dengan aku. eh bukan, aku sama saja dengan dia.
terutama dalam proses menulis tesis nih.
aku dah sampai tahap, ada aku kesah.
tesis banyak lagi belum habes, banyak lagi nak kena perbetul, kerja2 yang bos2 kasi pon tak buat. ada aku kesah.

dan ada lagi 1 tanda yang menunjukkan bahawa aku dah jadi tak kesah.
:aku dah tak menangis berkenaan hal2 pengajian.
dah tak ingat bila kali terakhir aku menangis. rasanya masa aku buat entry yang boh gambaq mata aku merah selepas menangis tu kot.
jadi post-grad ni, selalu sangat diiringi dengan tension.
so, untuk diri aku, satu cara yang baik untuk hilangkan tension adalah dengan menangis.
tapi sekarang aku dah tak menangis. alasan sangat hepi dengan hidup bukanlah alasan yang kukuh.
aku sebenaqnya, sudah tidak kesah.
sudah tak kesah dengan tension yang ada.








tapi semalam,
aku menangis,
dalam shower,
senyap-senyap.








bersambung..........


7 comments:

arixahmad said...

Dalam hidup ni, tak boleh nak imply sesetengah perkara (not to say everything)in our real life. I would not say that you are wrong (or even not right)... but that is not the BEST way to think... I bet you have other options to choose in your life for a better living (instead of ada aku kisah?)... Take the good one.. and leave the bad behind.. :)

husna said...

yup.
we cant apply one thing on everything.
this comic makes me realize something. what actually im doing.
now, i know the name of my situation.
its called "ada aku kesah?".
and yes, thats bad.
and yes, i want to finish this.
and i know, i still have other options. every little thing can make a difference.
and my dear sahabat, thanks for your words last nite. no one have courage to question me when they knew what im doing. not even myself.

arixahmad said...

simple yet so meaningful response i would give you: "I do care about you" :)

Anonymous said...

sebagai postgrad kamu pastinya ada matlamat, tapi kamu tak betul2 berlari mengejar matlamat itu..

husna said...

arix: i know. and thats why i love you sooo much.

anon: yup mungkin. tapi, ada aku kesah? :)

Siti said...

setuju dengan cakap ariza.

bagi aku kadang2 kita jadi tak kisah sebab kita terlalu lama kat peringkat ni, tapi aku rasa dalam tak kisah tu sure ang still kisah gak walaupun sikit.

husna said...

yup. kot mana pon tetap ada perasaan kisahnya.
kalau tak kisah langsung sure aku dah lama cabut.