Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

get adobe flash player

Sunday, March 20, 2011

main kutu dan kamera baru

rakan2 ada buat main kutu.
tapi aku berbelah bahagi.

malam khamis lepas, aku punya perasaan nak beli kamera baru datang lagi dengan tiba2.
lepas tu, depa ingatkan aku pasal main kutu depa.

hari jumaat,
terus kasi nama.


yes!
bulan ke-2, aku dapat kamera baru!
tapi kamera compact hat besa2 ja lah buat masa ni.
cukup2lah kan dok guna kamera aini seperti harta sendirik.
dan dah tak larat nak guna 2 kamera dalam satu masa.
(kamera aini untuk permandangan/potret, kamera-aku-yang-rosak-lens-tapi-pi-pebaik-pon-tak-guna tu, untuk gambaq makro)



bulan2 bayaq rm50. style pelajaq2 yang tak dak duit lah kan.





p/s: kemarin, hari sabtu. ada konvo di usm. tahniah tuk bed, nani, kak an, apai, farhana-si-pengantin-baru, hazwan dan semualah yang dari skol kimia nih.


8 comments:

sasa said...

hehe..aku pun maen gak dengan budak2 umah aku..hahah..
saje gedik2..tapi aku nye turn paling last..sadis x??

sasa said...

hey..sasa nk tulis pasal kutu gak ae..^^
pinjam idea tapi tak tiru k ^^
hope tak marah??

cik fara @ fanadz said...

wiwit~~dpt camera baru~ hg nak beli camera apa? aku rasa, kalau hg betoi2 minat fotografi, baik beli dslr teruslah. simpan la lama sikit duit tuh.

cam aku, xpandai sgt fotografi tapi nak gambaq cun.so aku bli sony cybershot ja..cantikla gak gambaq dia.hehe.

husna said...

sasa: muhahaha. agak sadis jugak la. tapi tak pe, mcm simpan duit jg lah.
ah no prob lah. tak kisah..

faranad: aku tak tengok2 lagi. bila dpt duit baru nak tengok2 hat mana yang best.
aku beli hat biasa2 saja lah dulu.
cam yang lbh canggeh atau dslr, tunggu aku kerja lah dulu.
compact cam pon kena ada jugak, sng nak usung sana sini.

cik fara @ fanadz said...

hehe.try usha nikon p1000. compact cam, tp ada sikit function dslr. so, gmbaq cun lah. harga, 1400 tak silap. boleh bli kot.

aku suggest ja. sbb tgk baru2 ni. cam menarik. tp aku takleh beli.cybershot nak campak mana.hehe.

husna said...

wah.
bunyi mcm hebat. tp ribu riban jugak.
hat bwh rm600 tak dak ka?
aku nak beli hat biasa2 dulu lah.
asalkan boleh tangkap gambaq baguih skit dr kamera yang ada, cukup lah.
:)

cik fara @ fanadz said...

bwh 600? ada ja yg lumix or olympus. :)tapi aku rasa lumix kualiti gambaq terbaik la.hehe. pi try test tgk di kedai yer. tanya habis2 kat pekedai tuh.

husna said...

tu lah.
kena pi kedai.
aku usha kat internet, rambang mata.
jadi tak ketahuan dah.